Dvě dotační výzvy nejen na FVE

Nově jsou vyhlášeny dvě dotační výzvy, z nichž lze financovat malé FVE a také tepelná čerpadla a další zdroje přispívající ke snížení spotřeby energie odebírané ze sítě. Zde jsou základní informace o obou vypsaných výzvách

Bytové domy - nově i samostatné FVE

V IROP byly změněny podmínky už dříve vyhlášené 37. výzvy. Z ní lze čerpat finance na FVE, solární kolektory, tepelná čerpadla a další zdroje tepla například kotle na biomasu či jednotky pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla. Nově mohou bytové domy získat dotaci i na FVE jako na samostatné opatření. Další informace zde. Termín: 31. listopadu 2017.

Malé FVE pro firmy

V rámci výzvy OPPIK mohou firmy čerpat dotaci na instalace fotovoltaických systémů, a to případně i včetně akumulace. Musí se jednat o opatření pro snížení vlastní spotřeby energie, ne tedy o komerční projekt. Žadateli mohou být malé, střední i velké firmy. Minimální výše dotace je 300 000 Kč. Další informace zde. Termín: 16. října 2017.

Aktualizace 25.7.2017 : podle náměstkyně ministra průmyslu a obchodu Lenky Kovačovské MPO chystá vypsat podporu větrných elektráren a také, po vzoru Německa, Polska a dalších zemí, spustit aukce na výrobu elektřiny z OZE. Žádné další informace ohledně aukcí zatím nebyly zveřejněny. 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.