Náš klient uspěl na Kickstarteru a začíná s výrobou pro americký trh

Ostravský start-up XTND uspěl na Kickstarteru s vlastním inteligentním longboardem pro snadnou dopravu po městě. Podařilo se mu od fanoušků vybrat trojnásobek cílové částky a získat stovky objednávek na longboard, který zdaleka není jen prknem na kolečkách - díky zabudovanému softwaru sbírá data o stylu jízdy svého uživatele, jeho oblíbených trasách a z těchto dat se učí - přizpůsobuje styl jízdy uživateli, optimalizuje svůj výkon a doporučuje trasy s nejvhodnějším povrchem a sklonem pro jízdu. 

S přípravou výroby začali XTND hned po úspěšné kampani. V lednu 2018 by první kousky měly dorazit ke svým majitelům. Cesta od nápadu k výrobě a k uvedení na trh však není snadná. S jejími právními aspekty firmě XTND už skoro rok pomáhají Frank Bold Advokáti.

„XTND jsou unikátní tím, že od začátku promýšlejí nejen technologickou stránku svého podnikání, ale i tu obchodní a marketingovou," komentuje vedoucí advokát Frank Bold Advokátů Martin Kornel.

„Jinak jde z pohledu právníka o klasickou cestu úspěšného start-upu: před rokem jsme pro XTND psali obchodní podmínky a kontrolovali první smlouvy. Letos už pomáháme s přenastavením vztahů k investorům v souvislosti s nově založenou akciovou společnosti v USA," dodává Martin Kornel.

„Úspěch na Kickstarteru byl pro nás jeden z klíčových milníků. Momentálně připravujeme výrobu a domlouváme podmínky se všemi dodavateli. Jsme moc rádi, že za námi stojí tak silný partner, jako je Frank Bold Advokáti, který dohlíží na všechny právní záležitosti naší firmy a připravuje nám veškeré smlouvy," říká zakladatel a šéf XTND Miroslav Peřina. 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.