ČT o kauze Šantovka tower a naší roli v případu

Jiří Nezhyba je právním zástupcem skupiny majitelů bytů v sousedství plánované výškové stavby. Co k případu řekl autorům reportáže?

Česká televize odvysílala pořad Nedej se o kontroverzním projektu Šantovka tower. Jedná se o výškovou stavbu, která by podle záměru investora měla vyrůst v Olomouci, řada obyvatel města, architektů a odborníků na památkovou péči je však proti. Nesouhlasí ani Národní památkový ústav a Ministerstvo kultury. Obytný dům Šantovka tower vysoký 75 m se totiž nachází v ochranném pásmu památkové zóny města, byl by druhou nejvyšší stavbou města a narušil by tak jeho cenné historické panorama. 

Jakou roli v případu hrajeme my? Právník Frank Bold advokátů Jiří Nezhyba je právním zástupcem skupiny majitelů bytů v secesní budově, která sousedí s plánovanou výškovou stavbou. Ti se stavbou v její navržené podobě pochopitelně nesouhlasí. Měla by vyrůst jen dvacet metrů od jejich domu, jednak by stála na nestabilním podloží záplavového území, jednak by stínila a vedla k zásadnímu zvýšení objemu dopravy, hladiny hluku a prašnosti ve svém okolí. To vše je proti zákonným požadavkům na umístění stavby, a proto developer žádá o výjimku z odstupových vzdáleností. Jiří Nezhyba v pořadu vysvětluje, proč výjimku s ohledem na závažný zásah do práv sousedů nelze udělit.

 

 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.