Stáhněte si brožuru Komunitní energetika jako nástroj pro rozvoj měst a obcí

Energetická soběstačnost a řešení prostřednictvím komunitní energetiky nabírá na aktuálnosti i v českém prostředí. Jak může v obcích vypadat a jaké přinese benefity především jejich obyvatelům shrnuje brožura, kterou jsme připravili v expertní skupině Frank Bold. 

Brožura Komunitní energetika jako nástroj pro rozvoj měst a obcí přibližuje konkrétní nástroje, které rozvoj komunitní energetiky usnadní a představuje také, proč je téma aktuální i v souvislosti s blížícími se komunálními volbami.

Zvýšený zájem o využívání obnovitelné energie můžeme vidět zejména v posledních měsících. K tomuto zájmu přispěly zejména události spojené s vysokými cenami elektřiny. Instalace obnovitelných zdrojů energie, například ve formě fotovoltaiky, na obecní budovy pomůže obcím s posílením energetické soběstačnosti a zároveň sníží výdaje na energie. Již brzy budou moci obce zapojit do výroby i občany, a zformovat energetické komunity. Decentralizované zdroje pak nejenže přispějí k udržitelnosti, ale také k demokratizaci energetiky.

K benefitům využívání komunitní energetiky patří například snižování nákladů na energie, posílení energetické bezpečnosti a soběstačnosti nejen domácností, ale i celé obce, a posílení lokální ekonomiky.  

Stahujte zdarma


Hledáte energetické řešení pro Váš projekt?

Decentralizované energetice se dlouhodobě věnujeme a na energetických projektech spolupracujeme s řadou investorů i samospráv. Rádi s Vá mi ve spolupráci s kolegy z Frank Bold Energy probereme konkrétní možnosti a pomůžeme Vám najít a realizovat nejvhodnější řešení.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.