Ústavní stížnost

Byla porušena vaše základní práva a svobody pravomocným rozhodnutím nebo jiným zásahem orgánů veřejné moci (například rozhodnutím soudu)? V takovém případě je často poslední možností ochrany vašich práv ústavní stížnost. V řízení před Ústavním soudem je nutné být zastoupen advokátem.

Kontaktujte nás

Co pro vás můžeme udělat

  • Vyhodnotíme podmínky přípustnosti ústavní stížnosti ve vašem případě.
  • Zhodnotíme vaše šance na úspěch.
  • Připravíme ústavní stížnost a v řízení před Ústavním soudem vás zastoupíme. Ústavní stížnost lze standardně podat pouze ve lhůtě dvou měsíců od doručení rozhodnutí o posledním procesním prostředku.

Napište nám nebo zavolejte

Jak probíhá spolupráce

Na základě konzultace (realizované osobně nebo jinými prostředky) provedeme základní posouzení, zda lze ve vašem případě uvažovat o podání ústavní stížnosti.

Poté se detailně seznámíme s předchozím průběhem vašeho případu a pečlivě analyzujeme, zda bylo zasaženo do některého z vašich základních lidských práv či svobod. Pokud ano, připravíme ve spolupráci s vámi ústavní stížnost a podáme ji. Za podání ústavní stížnosti se neplatí soudní poplatek.

Ústavní soud o stížnosti rozhodne obvykle v době šesti až dvanácti měsíců od podání, a to bez ústního jednání.

Případný úspěch v řízení obvykle znamená, že Ústavní soud zruší napadené rozhodnutí a vrátí věc zpět k novému rozhodnutí příslušnému orgánu. Ústavní soud totiž nemůže napadené rozhodnutí změnit ani rozhodnout místo příslušného orgánu. Je také třeba mít na paměti, že dle statistik vyhoví Ústavní soud přibližně pouze okolo 5 % stěžovatelům.

Naše zkušenosti

  • Zastupovali jsme před Ústavním soudem řadu klientů, ať už fyzické osoby nebo podnikatele, kterým bylo zasaženo například do práva na vlastnictví, soukromý a rodinný život nebo spravedlivý proces.
  • S mimořádnými úspěchy hájíme jednotlivce, firmy i komunity před zásahy státních orgánů. U Nejvyššího správního soudu, který přezkoumává úřední postupy, jsme byli už víc než dvěstěkrát.
  • Jsme nejúspěšnější českou advokátní kanceláří na přezkumy nezákonností v územních plánech - zrušili jsme jich desítky.

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.