Pro významného developera jsme provedli právní prověrku pozemků za půl miliardy

Pro společnost JRD Development jsme se v minulém roce právně podíleli na nákupu nemovitostí v Praze, kde developer plánuje na pozemcích o rozloze větší než 5 hektarů výstavbu nového bydlení.

Kromě právní prověrky soukromoprávních aspektů projektu jsme následně ještě před jejich prodejem připravovali také smluvní dokumentaci pro převod pozemků. Využili jsme pro to zkušenosti z akvizic společností, kterým jsme poskytovali komplexní právní služby ze smluvního i stavebního práva.

Během zpracování due dilligence pro JRD Development bylo nutné komplexně spolupracovat i s dalšími stranami například na sběru všech informací od prodávajícího, také z dalších veřejných i neveřejných zdrojů. „Po dokončení prověrky jsme pro klienta zpracovali závěrečnou zprávu, v níž jsme identifikovali potenciální rizika a navrhli pro něj postup, jak se případným komplikacím vyhnout,” popisuje Barbora Chmelařová z kanceláře Frank Bold Advokáti.

Pro samotný převod nemovitostí v hodnotě zhruba 500 milionů Kč, který byl poměrně komplikovaný, jsme také připravovali smluvní dokumentaci. U tohoto typu transakcí je běžné, že se cena nemovitostí odvíjí až od budoucí změny územního plánu a toho, co konkrétně bude možné vystavět, proto bylo nutné zohlednit i tento aspekt.


Zkušenosti klienta

Spolupráce se společností Frank Bold Advokáti byla pro naši společnost v tomto typu transakce pilotním projektem. Komunikace ze strany dodavatele i vzhledem ke komplexnosti a složitosti celé transakce byla v rámci celé spolupráce na velmi vysoké úrovni a také výstupy naplnily naše očekávání. Věříme, že v budoucnu budeme mít další příležitosti ke spolupráci.


Chystáte se na akvizici developerského projektu?

Provedeme právní prověrku projektu, upozorníme Vás na možná rizika a navrhneme vhodný způsob transakce. Veškeré důležité dokumenty pro Vás připravíme.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.