Řetězec úředních chyb vedl ke znehodnocení zrestituovaného pozemku

Naše klientka získala v roce 2003 v restituci pozemek a plánovala na něm postavit dům. Ještě před převodem na katastrálním úřadu raději ověřovala, zda pozemek netrpí právními vadami, ale byla ujištěna, že nikoli. Dokonce jí bylo sděleno, že budoucí územní plán s ním počítá jako se stavebním, a že by na něm tedy mohl v budoucnu stát i rodinný dům. Na doporučení úředníků nechala během dalšího roku připojit elektřinu, přikoupila příjezdovou cestu a vyčkávala schválení nového územního plánu.

Nekompletní informace a nový územní plán

Postupně se však dozvídala, že informace, které dostala od katastrálního a stavebního úřadu, nebyly úplné a pravdivé. Úřady jí například nebyly schopny sdělit, že přes její pozemek vede vodovod. Poslední kapkou pak byla nová klasifikace jejího pozemku jako zemědělské půdy. Tím jeho hodnota ze dne na den klesla na třetinu a klientka se po více než deseti letech mohla rozloučit nejen s plánem na jakoukoli stavbu, ale i s případným prodejem nemovitosti za původní cenu.

Křivda způsobená dřívější konfiskací nejenže nebyla restitucí napravena, ale dále se prohloubila. Klientka se proto rozhodla obrátit na naši advokátní kancelář a obec žalovat.

Zadání pro Frank Bold

Nechat soudně přezkoumat územní plán a zrušit část, která vymezuje pozemky klientky. Apelovali jsme jednak na nezákonnost, jednak na neproporcionalitu rozhodnutí, přičemž krajský soud dal za pravdu oběma bodům žaloby: příslušnou část územního plánu zrušil, protože nenalezl odůvodnění spravedlivosti míry omezení práv naší klientky.

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.