Kde čerpat informace o GDPR?

Evropská komise právě spustila uživatelsky přívětivou informační stránku, kde je možné najít odpovědi na všechny běžné dotazy, k nimž už existuje výkladové stanovisko odborné pracovní skupiny.

Stanoviska této skupiny najdete v češtině na webu Úřadu pro ochranu osobních údajů. Ten také sepsal k GDPR desatero omylů a pravidelně publikuje novinky.

GDPR předjímá možnost, že pro jednotlivá odvětví vzniknou vodítka, jak GDPR aplikovat právě na jejich specifika. Hledáte-li tedy pokyny šité na míru své organizaci, pátrejte u oborového sdružení nebo příslušné veřejné instituce. Svou příručku s praktickými příklady už zveřejnila Hospodářská komora. Ministerstvo vnitra zase sestavilo podrobnou metodiku pro obce a metodiku o aplikaci GDPR při používání spisové služby. Svou metodiku vydala i ministerstva zdravotnictví, školství a také kultury (pro pracovníky knihoven).

Potřebujete radu právníka ohledně GDPR či obecně ochrany osobních údajů?

Posoudíme aktuální stav práce s osobními údaji ve vaší organizaci, upozorníme na rizika a doporučíme opatření, pokud možno bez složité implementace nových softwarových nástrojů.

Buďte v obraze

Našim klientům a partnerům pravidelně zasíláme právní články a novinky z různých oblastí. Vaše osobní údaje pečlivě chráníme!

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjemní*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.