Frank Bold Advokáti jsou právními partnery v projektu SCORE, který podporuje (spolu)vlastnictví obnovitelných zdrojů energie

Cílem projektu SCORE je rozvoj spoluvlastnictví obnovitelných zdrojů spotřebiteli (takzvanému prosumerství) nejprve ve třech pilotních regionech v Itálii, České republice a Německu, a následně v různých dalších městech v Evropě. Frank Bold Advokáti jsou právním partnerem pro ČR.

V projektech obnovitelných zdrojů energie je využíváno modelu plánů vlastnictví spotřebiteli - Consumer Stock Ownership Plan (CSOP), jakožto osvědčeného postupu aktualizovaného o inkluzivní financování. SCORE zároveň podporuje přípravu nových projektů s využitím modelu CSOP skrze právní a technickou pomoc, tak aby zvolený model zapojení spotřebitelů byl vždy navržen danému projektu na míru.

Praha plánuje do konce roku 2030 vyrábět více než 8 % celkové spotřeby energie z obnovitelných zdrojů. Pilotní projekt bude realizován v období 2021-2022 i díky podpoře z projektu SCORE, kdy budou na městských a převážně školských budovách nainstalovány fotovoltaické panely o výkonu 2-3 MWp. Až 250 domácností se tak může stát spoluvlastníky a investory do komunitních OZE, jejichž očekávaný roční energetický výnos má třikrát převýšit poptávku těchto domácností.

V rámci zapojení Frank Bold Advokátů do projektu SCORE zpracovala advokátka Anna Francová také analýzu možného fungování CSOP v rámci regulace v ČR. Analýzu si můžete přečíst a stáhnout ZDE.

Stáhnout analýzu

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.