Kdy je přímý marketing oprávněným zájmem - stanovisko ÚOOÚ

4. 6. 2018 Právo pro podnikání

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil své stanovisko k otázce, za jakých okolností je zasílání obchodních nabídek a jiných marketingových e-mailů v souladu s GDPR. Rozhodující je, zda je adresát e-mailů vaším klientem. Jestliže vaším klientem je, je vaším oprávněným zájmem oslovit ho s další nabídkou. Jestliže vaším klientem není, potřebujete jeho souhlas. Vždy by však měla existovat možnost snadného odhlášení z rozesílky. Podrobněji: https://www.uoou.cz/gdpr-a-nbsp-primy-elektronicky-marketing/d-30715

Čtěte také

24. září 2020 Advokát Jiří Nezhyba promluví v diskuzi Brno: výstavba a nový územní plán

O připravovaném územním plánu Brna, různých typech bydlení i velkých developerských plánech ve městě promluví v diskuzi BRNO: VÝSTAVBA A NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN náš advokát, odborník na stavební právo a územní plánování, Jiří Nezhyba.

18. září 2020 Metodika pro investory v Praze bude jednotná

Výstavba a rozvoj městských částí bude v Praze nově jednodušší. Chaotickou situaci se dosud snažily řešit individuálně některé městské části i Svaz městských částí hlavního města Prahy, s nímž Frank Bold Advokáti ohledně souboru pravidel pro investory spolupracují. Tento týden se však magistrát, svaz i další dotčené městské části shodly na společném postupu a spolupráci.

Všechny novinky

Ozvěte se nám