Kdy je přímý marketing oprávněným zájmem - stanovisko ÚOOÚ

4. 6. 2018 Právo pro podnikání

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil své stanovisko k otázce, za jakých okolností je zasílání obchodních nabídek a jiných marketingových e-mailů v souladu s GDPR. Rozhodující je, zda je adresát e-mailů vaším klientem. Jestliže vaším klientem je, je vaším oprávněným zájmem oslovit ho s další nabídkou. Jestliže vaším klientem není, potřebujete jeho souhlas. Vždy by však měla existovat možnost snadného odhlášení z rozesílky. Podrobněji: https://www.uoou.cz/gdpr-a-nbsp-primy-elektronicky-marketing/d-30715

Čtěte také

8. dubna 2020 Frank Bold mentorem v boji proti koronaviru

Na pomoc proti koronaviru spouští Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci se společností CzechInvest a platformou Spojujeme Česko hackathon Hackni krizi. Právními radami a odborným mentoringem pomůže i Frank Bold. Zapojeným odborníkům tým právníků nabídne bezplatnou právní pomoc k tomu, aby se jejich nápady realizovaly co nejrychleji a legálně správně.

3. dubna 2020 Návrh územního plánu města Brna: prodloužení lhůty pro připomínkování

Vzhledem k aktuální situaci a platným opatřením k zabránění šíření koroovaviru prodloužilo po námitkách město Brno lhůtu pro podání připomínek k návrhu nového územního plánu. Původní podobu s projednáním v květnu ani my nepovažujeme vzhledem k současné situaci za vhodné.

Všechny novinky

Ozvěte se nám