Náš advokát Martin Kornel v Chicagu na konferenci k rodinnému právu

Náš advokát Martin Kornel přednášel na konferenci v americkém Chicagu pořádané mezinárodním spolkem pro rodinné právo (International Society of Family Law), který je největším spolkem odborníků v oblasti rodinného práva svého druhu na světě.

Konference se věnovala tématu “FAMILY AS THE CRUCIBLE OF CULTURE AND SOCIETY: INEQUALITY, VULNERABILITY, AND JUSTICE WITHIN THE FAMILY”. Martinův příspěvek se věnoval ochraně osobnosti a osobních údajů dětí v digitálním a mediálním prostoru.

Na konferenci zazněla řada zajímavých příspěvků v oblasti rodinného práva, ať už například k matematickým způsobům určování výživného nebo ochraně práv osob žijících mimo manželství. V odlehčenějším duchu se diskutovalo například o porozvodové "péči" o domácí mazlíčky. V řadě právních úprav je tato otázka výslovně regulována a umožňuje "střídavou" péči například o psa, pokud o ni mají oba manželé zájem. V takovém případě je pak obvykle nutné vyřešit také řadu dalších otázek, jako kdo a v jaké míře hradí běžné nebo mimořádné náklady (veterinář, vakcinace). Česká právní úprava oproti tomu žádným zvláštním způsobem s porozvodovou péči o domácí mazlíčky nepracuje a stojí na základním principu, že pokud zvíře vlastní oba manželé společně, bude se řešit pouze otázka jeho vlastnictví, a to typicky dohodou nebo soudní cestou při vypořádání společného jmění manželů

 

 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.