Pomohli jsme Moravskoslezskému kraji mediovat jednání o zachování dvousetleté lipové aleje

 

Stará lipová alej lemující cestu z Radkova do Dubové se v posledních letech stala předmětem diskuze mezi obyvateli Radkova, spolkem Arnika, silničáři a Lesy ČR. Unikátní alej registrovaná od roku 2003 jako významný krajinný prvek v důsledku stáří a špatného stavu některých stromů začala představovat pro projíždějící řidiče nebezpečí. Cesta, kterou lemuje je navíc z historických důvodů poměrně úzká a současným požadavkům již nevyhovující. Dlouholeté neshody se týkaly především otázky zda a jak významnou alej zachovat za současného vyhovění požadavkům všech stran.

Pro mediační diskuzní setkání, které za účasti všech stran zprostředkoval Moravskoslezský kraj jsme připravili právní analýzu. Ta potvrdila, že navzdory přáním zachovat alej v původní linii toto dnes z právního hlediska již není možné. Současné dopravní předpisy výsadbu stromů v tak těsné blízkosti vozovky již z bezpečnostních důvodů neumožňují. 

Zúčastněné strany se nakonec dohodli na kompromisním řešení. Alej se bude postupně obnovovat v souběžné linii, která však bude ve větší vzdálenosti od vozovky. Postupem času by tak mohlo dojít i k rozšíření nyní nevyhovující cesty. Společnou dohodu strvdili obyvatelé Radkova společně se zástupci Moravskoslezského kraje výsadbou 18 nových líp.

Podrobněji se dočtete například zde>>>

 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.