Udržitelné stavitelství - praktický katalog opatření v území a právních řešení

Stavebnímu právu, developmentu a životnímu prostředí se ve Frank Bold Advokáti věnujeme už více než 20 let. A jsme přesvědčeni, že přišla doba aktivně posunout stavebnictví v ČR směrem k inovacím a novým technologiím, rychlejšímu stavění, šetrnému přístupu k životnímu prostředí a zacházení se zdroji energie a vody či maximálnímu využití dopravní a komunikační infrastruktury. 

Proto jsme iniciovali projekt, jehož cílem je podpořit udržitelné stavitelství v České republice.

Proč?

V naší praxi pomáháme developerům, kteří přicházejí s projekty s vysokou kvalitou bydlení a udržitelným přístupem ve vztahu k okolí a celkové infrastruktuře a potýkají se s právními úskalími na cestě k realizaci. Stejně tak hájíme zájmy občanů a samospráv, které chtějí kvalitně řešit využití svého území a často hledají cestu jak. Přitom tyto projekty a snahy zdaleka nejsou stavebnickým mainstreamem. Vidíme tu prostor tento trend podpořit - propojit ty, kdo se tématu věnují, a nabídnout jasná právní řešení.

Jak?

Ve spolupráci s experty připravujeme praktický katalog možných opatření a právních řešení, která pomůžou obcím i developerům chytře stavět v území. Katalog přinese jasné návody pro realizaci modrozelené infrastruktury ve městech a představí konkrétní právní nástroje, které umožní pracovat na udržitelné budoucnosti městského prostředí.

Současně vzniká neformální platforma pro téma udržitelného stavitelství, která umožní sdílet v rámci ní dobrou praxi a informace a podpoří schopnost všech stran efektivně reagovat na příležitosti a potřeby v sektoru.

Na podzim 2020 / na jaře 2021 proběhne ve spolupráci s partnery série akcí k tématu udržitelného stavitelství.

Jak se můžete zapojit?

Partnerům navrhujeme tyto možnosti spolupráce:

  • možnost přispět k tvorbě katalogu opatření pro udržitelné stavitelství a propagovat tím dobrou praxi

  • prezentace v praxi realizovaného řešení formou případové studie, v rámci medializace projektu a v rámci síťovacích aktivit, workshopů a prezentací

  • účast na konferencích a workshopech, které budou realizovány v souvislosti s propagací katalogu a otevíráním debaty vedoucí k praktické podpoře udržitelného stavitelství v ČR, zapojení do platformy a sdílení informací, inspirace a dobré praxe

Partnery projektu jsou v tuto chvíli Národní síť zdravých měst, organizace Centrum pasivních domů, Svaz energetických manažerů měst a obcí, společnost Jakub Cigler Architekti.

Zajímá vás to? 

Máte expertízu, se kterou byste chtěli do projektu přispět? Rádi vás zapojíme

Máte zkušenosti z realizace či zvažování projektu modrozelené infrastruktury? Dejte nám vědět, jak se vám dařilo a s jakými problémy jste se setkali. Pomůžete nám tím zmapovat bariéry a hledat koncepční řešení.

Zajímá vás téma a stojíte o další informace o projektu? Dejte nám o sobě vědět, budeme na vás myslet a informovat vás o projektu a jeho výsledcích.

Kontaktujte nás a my se vám ozveme zpět.

 

Stanislav Kutáček, projektový manager 

+420 736 643 394
stanislav.kutacek@fbadvokati.cz    

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.