Přichází vlna akvizic. Developeři přeskupují projekty kvůli narůstajícím cenám

Problematické získávání dostatečného množství stavebního materiálu a neustále stoupající cena surovin a práce dopadají kromě stavebníků také na investory a developery. Řada našich klientů proto řeší situaci proměnou investičního portfolia.

Kvůli složité dopravě i výrobě některých typů materiálů musí nyní stavební firmy častěji  prodlužovat dokončování projektů, které se tím znatelně prodražují. Není proto překvapením, že je začínají investoři ve svých portfoliích přeskupovat, slučovat, prodávat nebo naopak nakupovat, a využívat tak turbulentní situace na trhu.

Při snaze o využití výhodné obchodní příležitosti však není dobré zapomínat na rizika, která z prodeje či nákupu projektu vyplývají. Experti z Frank Bold Advokáti pro vás rizika a příležitosti identifikují během právní prověrky a připraví pro vás robustní transakční dokumentaci, abyste přeskupení Vašeho investičního portfolia a Vaše transakce mohli provést skutečně výhodně. 

Jak pro vás situaci vyřešíme

  • Zajistíme poradenství a právní podporu při změně struktury Vaší podnikatelské skupiny  (např. založení joint venture, vyjednání podmínek vstupu investora, odštěpení některých částí obchodních společnosti, apod.).  

  • Při prodeji či nákupu developerských projektů připravíme a vyjednáme transakční dokumentaci podle struktury transakce (asset deal, share deal).

  • Zpracujeme právní prověrku (due diligence) nemovitostí (u asset dealu) nebo cílové společnosti (u share dealu), za účelem identifikace a ošetření rizik.

  • Provedeme prověrku soukromoprávních aspektů transakce - revize vlastnických vztahů, vady nemovitostí dle katastru, neexistence restitučních nároků, apod.

  • Zajistíme prověrku klíčových veřejnoprávních aspektů, jako je soulad s územním plánem, definování limitů v území daných ochranou životního prostředí, existence účelových komunikací, apod.. 

  • Ve spolupráci s našimi partnery zajistíme také finanční, daňové, účetní nebo technické due diligence.

Z našich posledních případů

  • Pro developerskou společnost JRD jsme provedli hloubkovou právní prověrku při akvizici pozemků pro připravovaný projekt za půl miliardy korun.

  • Asistujeme ostravskému investorovi při prodeji developerského projektu v podobě share deal v hodnotě 100 milionů korun.

  • Klientovi z řad municipalit jsme poskytli komplexní právní služby týkající se akvizice pozemků pro vznik klíčové městské průmyslové zóny a vyjednávání podmínek spolupráce se soukromým investorem.

Uvažujete o proměně investičního portfolia?

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.