Druhé vítězství v případu prostějovské firmy Gala

V říjnu loňského roku jsme psali o úspěchu, kterého se nám podařilo dosáhnout pro našeho klienta, společnost Gala a.s., tradičního prostějovského výrobce míčů a galanterie. Tím úspěchem bylo zrušení části územního plánu Prostějova, který ohrožoval její podnikání, když nebral v úvahu existenci výrobního areálu společnosti, který ve městě stojí od 70. let. Místo něj do město budoucna počítalo s obytnou čtvrtí.

Po zamítavém postoji Krajského soudu v Brně jsme právní bitvu vyhráli u Nejvyššího správního soudu, který se tehdy přiklonil na naši stranu s tím, že uzemní plán neměl ignorovat stávající využití území. Teď případ pokračuje dalším úspěchem - prosazením změny územního plánu, která umožňuje zachování a další rozvoj výrobního areálu. 

Zadání pro Frank Bold

Nejprve zrušit část územního plánu Prostějova, která dále nepočítala s průmyslovým areálem Galy. Poté docílit přijetí vyhovující změny územního plánu.

Pohledem klienta:

„Frank Bold advokátům se podařilo v náš prospěch u Nejvyššího správního soudu zrušit část územního plán Prostějova, který ohrožoval naše podnikání. Poté nám pomohli prosadit změnu územního plánu, která umožňuje další rozvoj našeho výrobního areálu. Tím mj. ochránili i naši nedávnou více než třicetimilionovou investici do jeho modernizace.“ Michal Preininger, předseda představenstva Gala a.s.

 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.