Video: Experti vysvětlili, jak na modrozelenou infrastrukturu ve městech

O tom, jak ve městech budovat modrozelenou infrastrukturu, a vytvořit tak udržitelnější a příjemnější místa k životu, debatovali 20. listopadu experti na webináři Národní sítě Zdravých měst. Za Frank Bold Advokáti na něm vystoupili odborníci v rámci projektu Udržitelné stavitelství.

Stanislav Kutáček z Frank Bold popsal možnosti, které modrozelená infrastruktura obcím nabízí. Využít mohou mnoho jejích prvků od výsadby stromů přes využívání dešťové vody až po koncepčnější řešení, jakým je regulace zeleně v územním plánu. „Mohlo by se zdát, že jde o paletu možností, ze kterých si vybereme tu nejvhodnější. Ve skutečnosti je ale důležité, aby na sebe jednotlivá opatření navazovala a zapadala do sebe,“ uvedl Kutáček.

Advokát Jiří Nezhyba následně představil koncepční možnosti zařazování zelených a vodních prvků do území. Vysvětlil také princip takzvaných zásad spolupráce s investory. „Pomocí tohoto dokumentu je možné upravit vztah města i developerů k výstavbě. Jeho cílem je zajistit trvale udržitelný rozvoj území obce,“ popsal.

Pozitivní příklady i negativní zkušenosti z oblasti architektury představil architekt Peter Bednár z Jakub Cigler Architekti. Na konkrétní parametry pro udržitelnost nových budov, které je možné zařadit do výběrových řízení na jejich realizaci, se zaměřila ve své prezentací Karolína Barič z České rady pro šetrné budovy.

Prezentace hostů i celý záznam webináře můžete zhlédnout ZDE.

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.