Brno zveřejnilo upravený návrh nového územního plánu. Frank Bold Advokáti do něj nově pomohli zapracovat regulativy zeleně

Stávající územní plán města Brna je platný již od roku 1994 a pro dnešní využití je proto zastaralý. Příprava nového územního plánu, který by měl zajistit dostatek ploch pro bydlení i zastoupení zeleně a měl být schválen do konce roku 2022, se nyní posouvá do další fáze. Od 14. května 2021, je zveřejněna jeho upravená verze se zapracovanými připomínkami a podněty od veřejnosti i odborníků, na níž spolupracovali Frank Bold Advokáti. 

Po prvním veřejném projednání, které se konalo loni, uspořádalo město řadu kulatých stolů s experty i zájmovými skupinami, jako jsou zahrádkáři, nebo občanskými iniciativami. Důraz na zachování dostatku kvalitní zeleně ve městě vedl navíc k přepracování regulativů zeleně. Brno má nyní šanci stát se vůbec prvním českým městem, které bude přímo v územním plánu pracovat s modrozelenou infrastrukturou. 

“Udržitelný rozvoj území předpokládá vyváženost pro současné i budoucí obyvatele města. Tomu odpovídají i úkoly územního plánování - zjevný je důraz na komplexní rozvoj obce, která má mimo jiné chránit veřejný zájem, kterým je i zachování dobrého životního prostředí,” uvedl právník Petr Bouda, který na regulativech za Frank Bold Advokáty pracoval.

“Pro město je otázka kvalitní zeleně velmi zásadní. Jsme proto rádi, že na jejím pojetí v územním plánu jakožto s odborníky na tuto problematiku spolupracujeme s kanceláří Frank Bold Advokáti,” řekl brněnský radní pro územní plánování Filip Chvátal.

Opakovaná veřejná projednání se budou konat 21. a 22. června 2021. Připomínkovat zveřejněný návrh územního plánu je možné až do 29. června 2021. 

Blíže o regulativech zeleně v návrhu nového územního plánu Brna diskutovali zástupci města Brna, Kanceláře architekta města a právník Petr Bouda na online konferenci Zeleň v územním plánování - zkušenosti z Brna pořádané Národní sítí zdravých měst. Těšit se můžete na její záznam, který přineseme během příštího týdne.


Chystáte se na přípravu územního plánu nebo jeho změny?

Ve spolupráci se zpracovatelem a pořizovatelem územního plánu připravíme regulativy zeleně přímo na míru Vaší obci a společně s Vámi tak zajistíme kvalitní životní prostředí pro současné i budoucí obyvatele.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.