Podmínkou zeleného financování je ESG Due Dilligence. Jak na to, zjistíte na webináři

Požadavky takzvané náležité péče (ESG due diligence) upraví připravovaná evropská směrnice o udržitelné správě a řízení firem. Pro lepší pochopení jejího rozsahu a vyjasnění požadavků na firmy, které bez ESG Due Dilligence nedosáhnout na zelené financování, jsme ve Frank Bold připravili webinář. Zúčastní se ho zahraniční experti z firem, jako je výrobce telekomunikačních technologií Ericsson nebo výrobce outdoorového oblečení Vaude. Zveme vás na něj už 26. ledna od 10 hodin.

Registrujte se zdarma

Cílem webináře je vyjasnit rozsah požadavků ESG Due Diligence, které by měly být obsaženy v nové směrnici, a vysvětlit na příkladech dobré praxe, jak je firmy mohou efektivně implementovat. Akce bude zajímat především zástupce státní správy a byznysu.

Program

1. Principy náležité péče (10.00–11.00)

  • Legislativní úprava a očekávání, Lucie Slavíková, Ministerstvo spravedlnosti České republiky
  • Implementace nové německé legislativya dobrá praxe v podpoře byznysu, Susanne Gasde, Spolkové Ministerstvo práce a sociálních věcí, Německo
  • OSN a OECD standardy náležité péče a jejich aplikace v praxi, Rachel Davis, Shift
  • Případové studie: co je považováno za dobrou a špatnou praxi, Filip Gregor, Frank Bold

2. Zkušenosti firem s aplikací v praxi a Q&A (11.00–12.00)

  • Théo Jaekel, Ericsson
  • Bettina Roth, Vaude
  • Julien Lavarini, Lorenz

Registrujte se zdarma

Bližší kontext

Evropská komise plánuje v prvním čtvrtletí roku 2022 schválit a předložit Evropskému parlamentu a Radě EU návrh směrnice o udržitelné správě a řízení firem. Hlavním prvkem tohoto návrhu by měla být pravidla tzv. náležité péče v oblasti udržitelnosti, která vychází ze standardů OSN a OECD.

V kontextu strategie EU v oblasti udržitelných financí je navíc náležitá péče jednou z podmínek, kterou musí firmy splňovat, aby dosáhli na zelené financování podle SFDR (Nařízení o zveřejňování informací v odvětví finančních služeb, v originále Sustainable Finance Disclosure Regulation) včetně zelených dluhopisů. 

Návrh směrnice vymezí, jak by firmy měly přistupovat k identifikaci a řešení svých závažných negativních dopadů na životní prostředí a lidská práva, které souvisí s jejich obchodním modelem a dodavatelským řetězcem (respektive s hodnotovým řetězcem - value chain). 

Náležitá péče je flexibilní nástroj. Požadavky mimo jiné závisí na postavení firmy, jejím zapojení do negativních dopadů a možností tyto dopady ovlivnit. Webinář vysvětlí standardy náležité péče, zprostředkuje zkušenosti s implementací německé legislativy, která evropskou úpravu časově předběhla, i zahraniční zkušenosti s implementací OSN a OECD standardů z byznys sektoru, jak náležitou péči implementovat a smysluplně využít pro lepší řízení firmy.


Týká se vás ESG Due Dilligence?

Registrujte se na webinář zdarma

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.