Roste zájem o pronájmy fotovoltaiky i využití lokální distribuce energie. Zajišťujeme právní servis

V souvislosti s aktuálním světovým děním se zvedá zájem o obnovitelné zdroje energie, především o fotovoltaické elektrárny (FVE), a také o využití lokálních distribučních soustav (LDS). Pro naše klienty proto v této oblasti zajišťujeme právní servis, zejména pokud jde o smluvní dokumentaci. S čím se na nás klienti obrací?

Připravujeme smluvní dokumentaci pro pronájmy FVE

Díky naší specializaci pomáháme klientům, kteří se přímo zabývají provozem a pronájmem fotovoltaiky. Pro jednoho klienta například zabezpečujeme smluvní servis související s různými provozními modely jejich byznysu v oblasti energetiky. 

„Připravovali jsme vzorovou smluvní dokumentaci, kterou je možné využívat pro různé situace v návaznosti na domluvu mezi naším klientem a jeho zákazníky,” popisuje advokátka z kanceláře Frank Bold Advokáti Anna Francová.

Instalace fotovoltaických elektráren mohou využívat jak podniky, tak i soukromníci, vždy je však nutné mít připravenou smlouvu na konkrétní situaci. V některých případech také může být vhodné tyto smlouvy upravit zákazníkovi přímo na míru.

Nastavujeme smlouvy pro lokální distribuční soustavy

Klientům se specializací na lokální distribuční soustavy působícím v největších českých městech, zajišťujeme právní servis ke smlouvám pro různé typy situací, které mohou mezi ním a jeho koncovým zákazníkem nastat. Připravili jsme také přehled situací, v nichž je vhodné konkrétní smlouvu použít.

Kromě smluvních záležitostí souvisejících přímo s provozem LDS spolupracujeme s klienty také na souvisejících záležitostech, například na možnostech financování instalací. I pro tyto situace připravujeme smluvní dokumentaci. 

„Kromě nastavování smluv pro různé provozní modely jsme klientům smluvně zastřešovali také situace týkající se energetického managementu a nastavení právních vztahů mezi různými subjekty zapojenými do odebírání vyrobené energie,” říká advokátka Anna Francová.


Provozujete lokální distribuční soustavu nebo uvažujete o jejím zřízení?

Navrhneme pro Vás smluvní dokumentaci i různé provozní modely, které můžete využít, a zajistíme pro Vás potřebný právní servis.

Obraťte se na nás

Videokurz: Příprava a realizace fotovoltaické elektrárny

Naše zkušenosti s instalacemi FVE jsme shrnuli do videokurzu. Odpovíme Vám na všechny otázky, se kterými se v praxi setkáváme a na které byste měli znát odpověď, než se do fotovoltaické elektrárny pustíte. Dozvíte se také, na co si dát pozor při samotné realizaci.

Koupit kurz

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.