Navrhli jsme energetické řešení pro průmyslový areál

Pro klienta, který spolu s dalšími firmami působí v průmyslovém areálu, jsme konzultovali možnost využití lokální distribuční soustavy (LDS) a analyzovali možnost i jiného energetické řešení. Kompletní právní služby týkající se zřízení LDS i konzultace dalších energetických modelů rádi zajistíme i pro Vás.

V tomto případě jsme analyzovali a porovnali různé způsoby zásobování areálu elektrickou energií a plynem, jejich dopady do práv a povinností vlastníka infrastruktury a jednotlivých odběratelů. Prověření a porovnání microgridu a lokální distribuční soustavy ukázalo i to, jak odlišné jsou oba způsoby z pohledu zajištění prostředků na údržbu nebo obnovu dílčích částí infrastruktury.

„Pro klienta jsme posoudili nejen využití jím navrhované lokální distribuční soustavy, ale prověřili jsme i další modely využití energetiky v areálu. Díky naší expertíze v energetice jsme rovněž pomohli klientovi projít celým licenčním řízením,” říká advokátka a partnerka kanceláře Frank Bold Advokáti Anna Francová.

Po zvážení se klient rozhodl zřízení LDS prozatím odložit. Zpracovali jsme pro něj proto žádost o licenci na obchodování s elektřinou a plynem. Společnost jsme také provedli licenčním jednáním.


Zvažujete vlastní energetické řešení pro areál Vaší firmy?

Připravíme pro Vás přehled variant přímo pro konkrétní areál včetně benefitů a možných rizik. Provedeme Vás také žádostí o licenci na obchodování s energií.

Obraťte se na nás

Videokurz: Plánujete fotovoltaickou elektrárnu nebo připravujete její instalaci?

Praktické tipy a rady ohledně toho, co zvážit už na začátku projektu, na co si dát pozor u dodavatelů a jak postupovat při realizaci, zjistíte v našem  unikátním videokurzu.

Koupit kurz

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.