Frank Bold Advokáti pomohli vyjednat první významné smlouvy podle pražských pravidel pro investory

Pražská Metodika spoluúčasti investorů při rozvoji území, na níž se expertně podíleli Frank Bold Advokáti, byla přijata pražskými zastupiteli na začátku letošního roku. Mohl tak vzniknout základ pro vyjednávání mezi městem a investory, který umožní kvalitní výstavbu na mnoha lokalitách, kde to dosud nebylo možné. K jednání o pilotních projektech přistoupila Praha ještě v průběhu roku 2022.

Frank Bold Advokáti radili hlavnímu městu Praze při vyjednávání některých smluv o spolupráci dle Metodiky na významných pražských brownfieldech, jako jsou Nákladové nádraží Žižkov, areál bývalého Interlovu Roztyly nebo Rohanský ostrov. První z těchto smluv už jsou nyní úspěšně uzavřeny.

Nové čtvrti pro tisíce lidí a stovky milionů na rozvoj brownfieldů

Spolupráci města s investorem se už povedlo dojednat na proměnu Rohanského ostrova ve čtvrť pro 11 tisíc lidí. Díky tomu získá Praha a městská část Praha 8 od developera dobrovolný příspěvek 560 milionů korun především na výstavbu parku a novou školu v této lokalitě.

Frank Bold Advokáti také poskytovali specializovanou právní podporu při jednáních o spolupráci města a developera v případě rozvoje v okolí stanice metra Roztyly, a to ve spolupráci Havel & Partners, kteří město v jednáních zastupovali. Za příspěvek v celkové výši 184 milionů korun od developera tam vznikne dopravní přivaděč, park, modrozelená infrastruktura, část cyklostezky a další rozvojové projekty.

„Díky přijaté Metodice se rozběhla vyjednávání na nejvýznamnějších pražských rozvojových lokalitách a v některých případech se již povedlo městu a investorům dosáhnout dohody. V rámci pilotních projektů se přitom podařilo najít řešení i v otázkách, které se dosud jevily jako nejvíce sporné. Věříme, že s narůstajícím počtem smluv uzavíraných dle Metodiky bude průběh vyjednávání čím dál hladší, a férová spolupráce města a investorů tak může pomoci urychlení výstavby a řešení bytové krize,” řekl k projektům Tomasz Heczko, vedoucí advokát z Frank Bold Advokáti.


Zvažujete smlouvy o spolupráci s investory?

Víme, že nová výstavba má smysl jen případě, že městu přináší nové příležitosti a nadměrně ho nezatěžuje. Na realizaci kvalitních a odpovědných projektů dlouhodobě spolupracujeme s městy i investory. Detailně známe jejich potřeby a víme, jak vést jednání.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.