Tým Franka Bolda podal připomínky k Návrhu územnímu plánu města Brna

Aktuálně se připravuje nový územní plán města Brna. Snažíme se o to, aby se jeho obyvatelům žilo dobře, a proto jsme k návrhu podali připomínky týkající se regulace zeleně a modrozelené infrastruktury, která má mimojiné zajišťovat zlepšení zadržování vody ve městě a redukovat tepelné ostrovy pomocí zeleně.

Návrh ÚP zveřejněný magistrátem 24.3.2020 totiž definuje nutnost umístění zeleně v jednotlivých plochách pouze velmi obecně, nezohledňuje rozdíly mezi jednotlivými druhy zeleně zastoupenými na terénu (například mezi využitím stromového, keřového či pouze bylinného patra). Pojem modrozelená infrastruktura je v návrhu územního plánu zmíněn jen sporadicky a prakticky se s ním nepracuje. 

Připomínka se zabývá také požadavkem na minimální zastoupení zeleně i na jiných plochách než jsou plochy pro bydlení,plochy smíšené obytné, plochy zahrádek a plochy pro rekreaci, procentuálním využitím různých druhů zeleně a upravují také konkrétní případy, v nichž není možné zařadit do plochy zeleň na terénu (přičemž uvádí způsoby, jak zeleň na terénu kompenzovat). 

Celé znění připomínky, která byla podle zpracovatelů ÚP nejlépe propracovanou připomínkou k tématu zeleně, si můžete přečíst zde.

 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.