Zachránili jsme rodinnou potravinářskou společnost před krádeží značky

 

Představte si, že máte s rodinou skvělý podnikatelský záměr. Přizvete na pomoc dobrou známou coby obchodní partnerku a založíte společnost s ručením omezeným. Rodina nechce z praktických důvodů figurovat jakožto společník a tak se jediným společníkem stane obchodní partnerka. Zbytek rodinných příslušníků je ve společnosti zaměstnán. Byznys se pěkně rozjede, společnost pár let slušně prosperuje a původní záměr má očividně úspěch. Pak ale přijdou neshody a vy se jednoho dne probudíte se zjištěním, že už nejste součástí společnosti.

Obchodní partnerka se pokusila přivlastnit si celou značku

Naším klientem byla rodina, která celý podnikatelský nápad vymyslela. Šlo o potravinářskou výrobu a klíčem k úspěchu byly jejich původní recepty. Členové rodiny se na nás obrátili v situaci, kdy je obchodní partnerka na základě neshod ze společnosti propustila a začala podnikat se zavedenou značkou na vlastní pěst. Rodina si takové jednání nechtěla nechat líbit, a protože se považovala za právoplatné vlastníky obchodního záměru i značky, v obchodování pokračovala dál sama na živnostenské oprávnění. Obchodní partnerka na tuto situaci reagovala žalobou na všechny členy rodiny za neoprávněné užívání značky a nekalou soutěž. 

Zadání pro Frank Bold

Prokázat, že rodina je původním tvůrcem receptur, obchodního záměru i značky. Zároveň prokázat, že původní společnost, ze které byli všichni členové rodiny propuštěni, dál pod uvedenou značkou provozuje obchodní činnost neoprávněně.

Obojí se podařilo. Naší základní argumentací bylo, že otce rodiny, podle něhož byla celá společnost pojmenována, veřejnost díky jeho aktivní publikační i propagační činnosti chápala jakožto tvůrce značky, autora receptur a hlavní postavu celého brandu. A to nejen v průběhu působení společnosti ale zejména před tím, než celé s.r.o. vůbec vzniklo.

Z rozsudku

“...doposud provedené dokazování jasně prokázalo, že to nejsou žalovaní, kdo se dopouští zásahu do práv žalobce, ale že je to naopak žalobce, kde se snaží neoprávněně si přisvojit výsledky tvůrčí a podnikatelské činnosti žalovaných.” 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.