Energetická krize nahrává rozmachu solárních elektráren. Buďte u toho

Dynamicky se rozvíjející situace na energetickém trhu a jeho prohlubující se krize obrací pozornost čím dál většího počtu odběratelů směrem k alternativním možnostem odběru a především výroby energií.

Do hry se dostávají obnovitelné zdroje energie i pro takzvané samovýrobce, kteří vyrábí elektřinu pro vlastní spotřebu a kteří by její přebytky mohli v budoucnu díky chystané legislativě snadněji prodávat do sítě. Největší zájem mezi lidmi je v tomto směru o fotovoltaické elektrárny na střechách rodinných či bytových domů.

Zájem o solární panely roste. I díky dotacím

Kromě kritické situace na energetickém trhu a zvyšující se ceny za energii nahrává rozmachu solárních panelů také množství dotačních příležitostí, které mohou zájemci pro instalaci elektrárny využít. 

Vláda už spustila pokračování programu Nová zelená úsporám a Národního plánu obnovy nově s podporou fotovoltaických elektráren (FVE). Připravuje se podpora z OP Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost a OP Životní prostředí pokračuje příjmem žádostí o finanční podporu z programu RES+ Modernizačního fondu.

V rámci expertní skupiny Frank Bold vás v případě zájmu vás propojíme s dodavateli pro výstavbu FVE, zpracujeme pro vás žádost o dotaci a provedeme vás licenčním řízením nutným pro zisk licence pro výrobu energie.

Obrátit se na nás můžete i v případě, že řešíte složitější situaci, například při převodu FVE na nového majitele nebo je energetický zdroj předmětem pozůstalostního řízení. Díky naší expertíze v energetickém právu, kterou jsme letos potvrdili oceněním v žebříčku Právnická firma roku, vás zastoupíme ať už jste v roli prodejce, kupujícího, správce pozůstalosti nebo dědice. 

Kromě zájmu o instalaci panelů na vlastních střechách očekáváme také zájem o vznik fotovoltaických elektráren na střechách, které si energetické skupiny pronajmou a jejich majitelům budou následně energii levně dodávat. I v tomto případě vás rádi dovedeme až do cíle celého projektu.

Jak vám pomůžeme situaci řešit

  • Prověříme právní stav elektrárny před převodem na nového majitele a pomůžeme vám vyhodnotit rizika či určit kupní cenu připravovaných či existujících energetických projektů.

  • Postaráme se o odstranění zjištěných vad a zajistíme smluvní dokumentaci před uzavřením transakce.

  • Zajistíme pro vás revizi smluv o připojení či dodávce elektřiny a pohlídáme, aby smlouvy obsahovaly férově nastavené podmínky pro obě strany.

  • Pomůžeme vám zorientovat se v aktuální evropské i tuzemské legislativě a poradíme vám, v jakém režimu akumulační baterii provozovat, aby vám nehrozily pokuty od Energetického regulačního úřadu

  • Díky naší expertíze vás provedeme licenčním řízením také ve složitých případech při úmrtí provozovatele a vlastníka FVE.

Z našich případů

  • Pomohli jsme na svět první české virtuální elektrárně se zelenou elektřinou Amper Market.

  • Jen za poslední dva roky jsme pomohli úspěšným akvizicím řady velkých projektů v oblasti obnovitelných zdrojů o celkovém instalovaném výkonu větším než 50 MW.

  • Před Evropským soudem pro lidská práva jsme zastupovali výrobce energie dotčené solární daní. 

  • Stáli jsme u zrodu Czech Green Building Council v České republice, který podporuje inovace v oboru stavebnictví.

  • Naše klienty z řad výrobců energií, obchodníků s energiemi, provozovatelů distribučních soustav, investorů do OZE, developerů, instalačních společností i konečných odběratelů úspěšně zastupujeme ve sporech vedených před ERÚ.

  • Máme rozsáhlé zkušenosti s licenčním řízením i se zajištěním plynulého převodu licence při prodeji FVE.

Zajistíme pro Vás licenční řízení či převod fotovoltaické elektrárny

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.