Pomohli jsme švédskému studiu Mandaworks vyjednat podmínky pro návrh okolí jezera Milada

Našemu klientovi, švédskému architektonickému studiu Mandaworks, jsme díky naší expertíze pomohli vyjednat férové podmínky při jednání o smlouvě o dílo na realizaci jejich vítězného návrhu na rekreační oblast u jezera Milada. Využili jsme při tom naše zkušenosti s právním servisem pro architekty.

Jezero Milada vzniklo v rámci rekultivačních prací na území dotčeného těžbou v Lomu Chabařovice, která probíhala mezi lety 1977 a 1991. Po zastavení těžby však zůstalo otázkou, jak zbytkovou jámu využít a vzhledem k tomu, že v okolí chyběl rekreační areál pro obyvatele Ústí nad Labem, bylo rozhodnuto o vzniku jezera.


Vítězný návrh studia Mandaworks. Zdroj: Mandaworks

Součástí rekultivace vytěžené krajiny je také plán na vznik rekreačních ploch v okolí jezera. Na celkové zpracování krajiny a její budoucí podoby proto byla vyhlášena mezinárodní architektonická soutěž, jejímž vítězem se stalo švédské architektonické studio Mandaworks, kterému jsme ve Frank Bold Advokáti radili jak v průběhu samotné soutěže, tak i v následném jednacím řízení bez uveřejnění. 

Výsledkem jednání mezi zadavatelem a studiem Mandaworks, kterému jsme stáli po boku, jsou jasné termíny, předmět smlouvy i vzájemná součinnost a odpovědnost obou smluvních stran, což umožní hladkou realizaci projektu. „Jako zahraniční architektonické studio jsme velmi ocenili cenné rady a zkušenosti kanceláře Frank Bold Advokáti při vyjednávání finální podoby smlouvy. Oproti Švédsku je totiž nutné mít podle českého práva stanovené smluvní podmínky mnohem přesněji,” říká architekt a městský designér Cyril Pavlů ze studia Mandaworks.


Potřebujete právní servis během architektonické soutěže nebo při následném jednání se zadavatelem?

Jsme experti na právní servis pro architekty.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.