Nevýhodná ustanovení ve smlouvách o dílo? Frank Bold Advokáti vyjednají změnu

Pro našeho klienta, architektonické studio, jsme revidovali podmínky smlouvy o dílo a vyjednávali se zadavatelem z řad samospráv o nevýhodných ustanoveních, která smlouva obsahovala.

Po vítězné účasti v soutěži o architektonický návrh na galerii začalo mezi městem jakožto zadavatelem a studiem jednací řízení bez uveřejnění. Jako problematické body se v návrhu smlouvy o dílo, kterou město jakožto zadavatel předložilo, se ukázal tlak na co nejnižší cenu i požadavky na změny výsledné podoby díla. Zadavatel totiž trval na úpravách návrhu, o nichž do té doby architekti nevěděli. Pro ateliér by to znamenalo především snížení ceny realizace na úkor kvality projektu, na což odborníci nechtěli přistoupit.

„Jako právní zástupci architektonického ateliéru jsme se podíleli na jednání se zástupci samosprávy o podmínkách ve smlouvě o dílo tak, aby byly splnitelné a férové pro obě strany. Naším cílem bylo naplnit představu zadavatele a současně zajistit oboustranně výhodná ustanovení, která umožní realizovat vítězný návrh architektonické soutěže,” říká advokátka Anna Francová, partnerka kanceláře Frank Bold Advokáti.

Spolu s vyjednáním smlouvy o dílo bylo součástí řešení také jednání o splnění podmínek kvalifikace pro realizaci návrhu. Situaci se nakonec podařilo vyřešit a smlouva o dílo mezi městem a architektonickým ateliérem byla uzavřena bez nevýhodných podmínek pro architektonické studio.


Jsme experti na právní servis pro architekty

Pomůžeme Vám jak s vyjednáváním smlouvy o dílo, s její personalizací i s licenčním ujednáním, které férově zohlední Vaše požadavky.

Čtěte více o našich službách

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.