Nemovitostní a developerské transakce

Pomůžeme Vám jak s nabytím pozemku vhodného pro realizaci developerského projektu, tak s převodem rozestavěného nebo již realizovaného projektu.

Co pro vás můžeme udělat

  • Provedeme právní due diligence, identifikujeme rizika a navrhneme efektivní postup.
  • Poskytneme Vám komplexní právní služby, které těží z kombinace zkušeností v oblastech práva smluvního a stavebního, včetně územního plánování.
  • V rámci přehledného závěrečného reportu budete mít komplexní přehled o existujících nebo potenciálních rizicích a jejich závažnosti. 
  • Navrhneme vhodný způsob akvizice nebo transakce, a to jak v návaznosti na Vaše podnikatelské záměry, tak podle výsledku provedené právní prověrky.
  • Připravíme transakční dokumentaci, včetně vyjednání co nejlepších právních podmínek transakce a zajištění vypořádání transakce.
  • V případě zájmu pro Vás prostřednictvím našich partnerů zajistíme také finanční, daňovou, účetní nebo technickou due diligence.

Obraťte se na nás

Rádi Vám nabídneme zvýhodněnou nabídku spolupráce po realizaci transakce, a to ve všech oblastech práva. 

Cenu právních služeb sjednáváme individuálně, a to v závislosti na rozsahu a specificích konkrétní akvizice nebo transakce.

Ozvěte se nám

Jak probíhá spolupráce

  • Na Vaši poptávku budeme reagovat obratem. Učiníme Vám nabídku a navrhneme harmonogram dalšího postupu.
  • Jakmile se dohodneme na rozsahu právní prověrky, vyžádáme si od Vás potřebné podklady. Právní prověrka zabere zpravidla 1 až 3 týdny, u komplikovaných transakcí to může být i výrazně déle, a to v závislosti na jejím rozsahu, přezkoumávaných podkladech, součinnosti klienta, identifikovaných rizicích a sjednaném způsobu výstupu.
  • Budete mít vždy přehled o tom, co pro Vás právě děláme a proč. Na otevřenosti si zakládáme, máme ji i ve svém etickém kodexu.

Naše zkušenosti

  • Pro developerskou společnost JRD jsme provedli hloubkovou právní prověrku při akvizici pozemků pro připravovaný projekt.
  • Klientovi z řad měst jsme poskytli komplexní právní služby týkající se akvizice pozemků pro vznik klíčové průmyslové zóny o podmínkách společného developmentu se soukromým investorem.
  • Asistovali jsme ostravskému investorovi při prodeji developerského projektu v podobě share deal.
  • Úspěšně jsme zastupovali developera při povolování projektu, který má do Brna přinést přes 700 bytů. U soudu jsme hájili jeho práva po napadení změny územního plánu, která měla stavbu projektu umožnit. Vedle toho jsme připravili smlouvu, na jejímž základě se developer zavázal projekt upravit, a proto se jeden z navrhovatelů zavázal vzít návrh na zrušení změny územního plánu zpět.
  • Poskytli jsme právní poradenství při povolování developerského projektu v Brně, který má revitalizovat brownfield po bývalé továrně a místo něj má vzniknout komplex domů se 170 bytovými a nebytovými jednotkami, 13 rodinnými domy a mateřskou školou.
  • S realizací developerských projektů jsme již pomohli mnoha developerům, včetně vyjednávání s obcemi či dotčenými vlastníky o podmínkách přípravy a realizace developerských projektů.
  • V zájmu podpory odpovědného developmentu jsme připravili a úspěšně vyjednali uzavření plánovacích, developerských nebo jiných smluv o spolupráci mezi developery a obcemi či dotčenými vlastníky.
  • Vedle developerských činností jsme právně zajistili také řadu akvizic a transakcí jiných podnikatelských subjektů, například Armatury Group, výrobce průmyslových armatur s ročními tržbami přesahujícími miliardu korun, nebo desítky akvizic projektů větrných parků a solárních elektráren.

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.