Soudní spory a vyjednávání

Jsou případy vyžadující víc, než co je běžné ve každodenní advokacii – kromě znalosti práva také strategické plánování, vyjednávání a práci s médii. Máme za sebou řadu takových sporů včetně sporů se státem nebo globálními korporacemi a další nás čekají.

Z našich případů

Vyrovnání se státem ve výši čtvrt miliardy korun

Po 15 vítězstvích u Nejvyššího správního soudu vláda na svém mimořádném zasedání rozhodla o vyrovnání s naším klientem v hodnotě 260 mil. korun. Případ se stal veřejně známým, vyšly o něm desítky článků a vznikla výstava dokumentárních fotografií, která mimo jiné obsahuje vítěznou fotografii Czech Press Photo 2003. 
>> Více 

 

Obhájili jsme územní plán Sušice u Ústavního soudu

Může se město rozhodnout, že už nechce žádná velká nákupní centra? Dnes už ano. Od Ústavního soudu to máme černé na bílém. Jsme hrdí, že jsme mohli Sušici pomoci prošlápnout cestu k zachování historického centra, kterou se mohou inspirovat i další města.
>> Více

 

Precedenční rozsudek ve věci obtěžování hlukem

Úspěšně jsme obhájili majitele a obyvatele rodinného domu, který je už 15 let vystavován nadlimitnímu hluku z dopravy. Situace byla zdánlivě legalizována řadou na sebe navazujících výjimek. Teprve správní soud tuto praxi zrušil.
>> Více

 

Gala Prostějov: nový územní plán s námi nepočítal

Výrobní areál stojí ve městě od 70. let a podle dosavadního územního plánu byl umístěn na ploše určené pro průmysl. Podle nového plánu by však na místě areálu mělo vyrůst „subcentrum” s obytnými domy, zelení a veřejnými prostranstvími.
>> Co s tím?

 

Co pro vás můžeme udělat

Žádné dva spory nejsou stejné, proto začínáme zjištěním a právním posouzením skutkové podstaty případu. Sejdeme se s vámi, převezmeme od vás dokumenty k případu a zjistíme, co je vaším cílem a s jakými očekáváními nás oslovujete.

Na základě informací od vás a zhodnotíme vaše šance na úspěch v soudním sporu nebo mimosoudním vyjednávání a navrhneme postup. Zajistíme právní vedení sporu, zastoupíme vás před soudem a bude-li to v dané situaci vhodné, pak také v jednání s protistranou.

U větších případů se společenským dopadem vám navrhneme strategii medializace případu a zajistíme komunikační agenturu. Jako vaši právní zástupci za vás můžeme převzít komunikaci s novináři.

Ozvěte se nám

Obraťte se na nás. Do dvou pracovních dnů vám pošleme nástin předpokládaných kroků a nabídku právních služeb.

Kontaktovat Franka

Naše zkušenosti

  • S mimořádnými úspěchy hájíme jednotlivce, firmy i komunity před zásahy státních orgánů. U Nejvyššího správního soudu, který přezkoumává úřední postupy, jsme byli už víc než dvěstěkrát.

  • Jsme nejúspěšnější českou advokátkou na přezkumy nezákonností v územních plánech - zrušili jsme jich desítky.

  • Máme zkušenost s vyjednáváním s managementem nadnárodních společností k investicím na zelené louce. Právníci týmu se například v zastoupení dotčených vlastníků účastnili vyjednávání k umístění záměrů firmy Hyundai v Nošovicích a TPCA Kolín v rámci CSR těchto firem, kde jsme docílili omezení negativních vlivů na obyvatele a životní prostředí.

  • Řadu sporů se nám daří ukončit mimosoudní dohodou a ušetřit tak klientům čas i peníze. Příklad: Náhrada za neproplacené přesčasy nebo Dvacetiletý spor o nemovitost.

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.