Od smlouvy s investorem až po přípravu územního plánu

Ve Frank Bold Advokáti jsme přední experti na územní plánování a nastavování pravidel spolupráce samospráv s developery. Jsme nejúspěšnější českou advokátní kanceláří na soudní přezkum územních plánů, a dokážeme proto obcím efektivně pomáhat připravit kvalitní územní plán, který před soudy obstojí.

Městům na míru připravujeme pravidla pro výstavbu, které usnadní spolupráci s developery a pomocí kterých je možné investory zapojit do financování veřejné infrastruktury, občanské vybavenosti a zajištění veřejných služeb v lokalitě. 

Pomáháme vyjednávat smlouvy s developery tak, aby nová výstavba byla skutečným přínosem pro obec a její občany a aby developer případně investoval do rozvoje městské zeleně, šetrného hospodaření s dešťovou vodou nebo do jiných adaptačních opatření. 

Pomáháme obcím také chránit jejich životní prostředí a jsme experti na decentralizovanou energetiku. Ve spolupráci s našimi kolegy z Frank Bold Energy hledáme pro města chytrá energetická řešení. Od nastavování parametrů sítě, přes licenční řízení a smluvní vztahy až po instalaci elektrárny a její administraci. 

Jak pracujeme

Zakládáme si na tom, že s lidmi jednáme otevřeně a přímo. Neschováváme se za složitou právnickou terminologii a klientům navrhujeme úkony, u kterých věříme, že vedou k řešení

Naši klienti

  • Připravujeme Zásady pro spolupráci s investory pro města, jako je Břeclav nebo Mnichovo Hradiště, i pro velká statutární města, jako je Brno, Praha nebo Jihlava. Vedle odborné právní pomoci umíme připravit také komunikaci tématu směrem k laické a odborné veřejnosti. 
  • Ve městě Brně v rámci nového územního plánu připravujeme regulativy zeleně včetně jejich odůvodnění. Poskytujeme také právní služby spojené s vyhodnocením podaných námitek a připomínek.  
  • Zastupujeme Liberecký kraj proti rozšíření polského hnědouhelného dolu Turów, který ohrožuje zdroje pitné vody pro desetitisíce lidí. Pracujeme na záchraně zdroje pitné vody pro obce na Hodonínsku, který může zničit těžba štěrkopísku.
  • Pro město Rožnov pod Radhoštěm jsme připravili vstupní studii lokální distribuční sítě a microgridu.

      

Kam dál

Podívejte se na naše služby v oblasti územního plánování nebo spolupráce měst a developerů. Pokud vás zajímají naše právní a konzultační služby v oblasti výroby energie, zamiřte do nabídky energetického práva.

Odbírejte naše newslettery

Případové studie

Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.