Mediální právo a ochrana osobnosti

Rozumíme tomu, že řešení zásahu do tak citlivé oblasti, jako jsou osobnostní práva, bývá komplikované. Pomůžeme vám ochránit vaši pověst a jméno, když do něj neoprávněně zasahuje třetí osoba. Zajistíme právní servis pro pověst i reklamu vaší společnosti.

Co pro vás můžeme udělat

Ochráníme vaše osobnostní práva

Zastoupíme vás v situaci, kdy někdo neoprávněně zasáhl do vaší pověsti, cti, jména nebo soukromí. Uděláme vše pro to, aby zasahování do vašich práv přestalo a vy za ně dostali odpovídající odškodnění, ať už ve formě omluvy nebo peněžitého zadostiučinění.

Vaše práva budeme hájit před soudem a správními orgány, ale například také v rámci vyjednávání s protistranou. Zásah posoudíme komplexně z pohledu soukromého práva i veřejnoprávních předpisů (tiskový zákon, GDPR aj.).

Z našich případů: Za naše klienty jsme dosáhli stažení nebo úprav desítek závadných článků z internetu. Po dobu intenzívního zájmu médií o naše klienty jsme každý den analyzovali desítky mediálních výstupů, identifikovali porušení zákona a ihned požadovali na redakci nápravu. Naprostá většina problematických tvrzení byla změněna nebo zcela odstraněna z internetu do 24 hodin po svém publikování.

 

Když někdo zasahuje do pověsti vaší společnosti

Máte společnost a někdo neoprávněně užívá váš název nebo jinak zasahuje do pověsti společnosti? Nebo vás naopak někdo nařkl z takového zásahu? Najdeme způsob, jak se situaci bránit. Shromáždíme fakta na vaši obranu a postavíme se za vás u soudu nebo při vyjednávání mimosoudní dohody.

Z našich případů:  Zachránili jsme rodinnou potravinářskou společnost, když se bývalý obchodní partner pokusil na vlastní pěst podnikat pod jejím jménem.

 

Pohlídáme zákonnost vaší reklamní a marketingové kampaně

Sestavíme smluvní podmínky pro vaši činnost v oblasti marketingu a reklamy. Vyhodnotíme, zda je vaše kampaň v souladu s právními předpisy. Zajistíme, abyste nezasáhli do práv konkurentů a spotřebitelů. Posoudíme za vás rozpor se soukromými právy jiných osob i soulad s veřejnoprávními předpisy.

Z našich případů:  Pomohli jsme s nastavením reklamy na informačním internetovém serveru tak, aby splňoval požadavky zákona o regulaci reklamy ve vztahu k lékům a doplňkům stravy a aby klient zbytečně neriskoval obvinění z klamavé reklamy.

Ozvěte se nám

Do dvou pracovních dnů vám pošleme nástin předpokládaných kroků a nabídku právních služeb. Napište nám nebo zavolejte.

 

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.