Finanční právo

Poskytujeme služby v oblasti finančního práva pro pestrou škálu regulovaných či neregulovaných klientů od angel investorů, regulovaných subjektů jako jsou investiční nebo pojišťovací zprostředkovatelé anebo investovaných společností po private equity či venture kapitálové společnosti.

Klientům pomáháme s rozjezdem a fungováním byznysu v takové formě, která bude šita na míru jejich současným i budoucím potřebám. Harmonogram, časový plán, finanční náročnost jednotlivých kroků a seznam nezbytných dokumentů je samozřejmostí.

Kontaktujte nás

Co pro vás můžeme udělat

Povolení, licence a registrace u České národní banky

Provedeme vás řízením u České národní banky, pomůžeme nastavit interní procesy, compliance a připravíme potřebnou dokumentaci pro vaši činnost. Ať už plánujete poskytovat například služby investičního zprostředkovatele , pojišťovacího zprostředkovatele, platební služby nebo úvěrové služby, jsme tady pro vás.

Kolektivní investování

Budete-li potřebovat založit investiční společnost, fond, akciovou společnost s proměnným základním kapitálem – SICAV nebo jiný subjekt pro realizaci Vašich investičních záměrů, pomůžeme vám.

Pro klienty zajišťujeme kompletní servis při zakládání méně frekventovaných typů společností, jako je právě SICAV. Ta umožňuje zakladatelům jednoduchý vstup investorů při zachování rozhodujícího podílu na řízení společnosti.

ESG a zelené financování

Nejen developerům a nemovitostním fondům, ale i různorodým středním a větším firmám pomáháme se zavedením nástrojů ESG, připravujeme společnosti na zelené financování, kategorizujeme portfolio projektů z pohledu ESG kritérií nebo řipravíme vám zelené dluhopisy v evropské standardu. 

Více o ESG

Cenné papíry

Plánujete emisi akcií nebo dluhopisů s prospektem nebo bez prospektu? Potřebujete pomoci se související agendou včetně zajištění (zejména prostřednictvím agenta pro zajištění)? Připravíme pro Vás potřebné dokumenty a provedeme Vás celým procesem.

Opční plány / employee equity

Klientům pomáháme s nastavením modelů pro realizaci transakcí vedoucích k budoucímu podílu investorů nebo zaměstnanců na zisku společnosti nebo na jejím řízení.

Záruky, úschovy finančních prostředků nebo cenných papírů

V rámci strukturovaných transakcí pomáháme například se správným nastavením akreditivů, bankovních záruk nebo smluv o vázaných účtech. Sami pro klienty zabezpečujeme úschovy finančních prostředků zejména při realitních obchodech.

Ozvěte se nám

Ozvěte se nám. Do dvou pracovních dnů vám pošleme nástin předpokládaných kroků a nabídku právních služeb.

Obraťte se na nás

Naše zkušenosti

  • Jihomoravskému inovačnímu centru jsme se tři roky starali o kompletní právní agendu.
  • Zajišťujeme korporátní agendu pro výrobce elektrických longboardů XTND, skupinu Nano Energies, společnost Ekowatt a řadu dalších.
  • Připravili jsme pracovněprávní dokumentaci pro Impact HUB a desítky dalších společností.
  • Stáli jsme u zrodu řady inovativních projektů a pomáhali ve všech fázích jejich životního cyklu - od nápadu, přes uvedení na trh, až po vstup investora. Pomohli jsme na svět první české virtuální elektrárně se zelenou elektřinou Amper Market.
  • Vytvořili jsme právní modely pro první projekty carsharingu (Autonapůl) a bikesharingu (Rekola) v ČR.
  • Nastavovali jsme opční plán pro výrobce elektrických longboardů XTND.
  • Realizovali jsme emise dluhopisů pro rozličné záměry klientů od rozjezdu minipivovaru po velké developerské projekty.

Ozvěte se nám. Jsme Váš partner pro správná rozhodnutí

Poskytnete nám základní informace

Stačí stručně popsat situaci, kterou právě řešíte, vyplnit kontaktní údaje a odeslat formulář níže.

Dohodneme si podmínky spolupráce

Zavoláme Vám, nebo se ozveme e-mailem, probereme detaily možné spolupráce a připravíme nabídku.

Pustíme se do práce

Pokud se rozhodnete využít našich služeb, uděláme vše pro úspěšné vyřešení vašeho případu.

S čím potřebujete pomoci*

Vaše jméno a příjmení*

Váš telefon*

Ulice a č.p., město*

Váš e-mail*

Poptávám placenou právní službu a potvrzuji, že souhlasím s podmínkami poskytování právních služeb

Přečtěte si, jak nakládáme s osobními údaji zde.